A Milli Takım Kaptanı Burak Yılmaz, Hollanda karşısında alınan 6-1'lik yenilginin ardından açıklamalarda bulundu.
Çok üzgün olduklarını söyleyen Burak Yılmaz, "Bizim için utanç verici bir gece. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Çok farklı hedeflerle gelmiştik. Nasıl telafi edeceğimizi bilmiyoruz. Tamamen Norveç maçına konsantre olmalıyız. Herkesten özür dileriz" dedi.
Burak Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:
Arkadaşlarımız çok genç ve değerli. Böyle bir akşamda onları daha fazla yerin dibine vurmadan destek olmamız lazım diye düşünüyorum. Mutlaka bunun bir bedeli olacaktır, ben de her şekilde göğsümü gere gere üstlenirim.
İçimizden görünüp, terbiyesizce tweet atanlara söylüyorum. Artık ahbap-çavuş ilişkisiyle, birilerinin adamı olarak bu olmuyor. Ben kimsenin adamı değilim, kimsenin adamı da olmadım. Destek oluyor gibi görünen insanların temizlenmesi gerekiyor.
Kaptan olarak benim de belki hatalarım var. Belki de iyi kaptanlık, iyi abilik yapamadım ama tek bir kişiye sorumluluk yükleyemeyiz. 36 yaşındayım. Bazı eski oyuncular 31-32 yaşında futbolu bırakıyorlarsa benim suçum değil. Ben hala üst düzey oynuyorum. Buralara aslan gibi geldim, aslan gibi de bırakmam gerekiyorsa bırakırım.